Spoed

Bekijk Spoed nu exclusief online!

Dit is het stille kijkcijferkanon op vtm.be

De laatste aflevering is 10 jaar oud. Maar nog elke dag volgen duizenden kijkers Spoed online. Wat is er zo speciaal aan deze doktersserie uit the zeroes? We geven 5 mogelijke verklaringen. Maar check het hier vooral zelf. 

1. Alles klopt (of zou toch moeten)

De schrijvers van Spoed kregen ondersteuning van een echte dienst Spoedgevallen. Onder andere de bekende spoedarts Luc Beaucourt van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen begeleidde de schrijvers.

2. Van-waar-ken-ik-die-nu-weer?

Oké, er was Kürt Rogiers vanaf seizoen 8. En Sven De Ridder (eerst als bijrol, dan in de vaste cast). Maar voor de rest was Spoed eerder een verzameling bekende gezichten, dan een tsunami aan ronkende namen. Waardoor de serie toch een tikkeltje tijdlozer wordt. 

3. Moet er nog drama zijn?

Ontploffingen. Affaires. Plotse verdwijningen. En dan hebben we het alleen nog maar over het personeel op de spoedafdeling. In elk van de 217 afleveringen valt dus méér dan genoeg te beleven.

4. Bingewatch bliss!

Ook dat enorme aantal afleveringen biedt een verklaring voor het online succes: Spoed is perfect voor non-stop kijkplezier. Zeteltje, dekentje, kijken maar!

 

5. Groeten uit...

De kapsels. De kleren. De intro. Spoed kijken is pure nostalgie. We krijgen al zin om zelf verder te kijken... "Hold on. Hold ooooonn. TO ME!"

 

Bekijk hier alle afleveringen!