Spitsbroers, twee broers met dezelfde droom

03/04/2014 - 16:15

Vraag aan tien jongens wat ze later willen worden, en er antwoordt minstens één iemand 'profvoetballer worden'. Zo ook Alan en Dennis Moerman, de twee hoofdrolspelers in de nieuwe VTM-reeks 'Spitsbroers'.   Spitsbroers is dan ook een eigentijdse dramareeks die zich afspeelt in de arena van het Belgische voetbal, waarin twee broers met dezelfde droom centraal staan.

Voetbal is hun passie en ze spelen beiden bij een vierde klasse club. Ze hebben trouwens allebei talent en koesteren dezelfde droom: profvoetballer worden. Wanneer één van de twee wordt ingelijfd door een topclub en het tot een succesvolle spits schopt, ontdekt hij de glamoureuze maar soms ook verraderlijke wereld van het topvoetbal. De andere broer moet ondertussen op zoek naar een nieuwe manier om iets van zijn leven te maken, nu diens voetbaldroom aan diggelen is geslagen. De familie Moerman ontdekt dat voor succes een prijs moet betaald worden. Is de broederliefde groter dan de lokroep van het geld en de roem? De broertjes Moerman worden in Spitsbroers allebei volwassen, maar op een radicaal andere manier.

Creatief team

De regie van Spitsbroers is in handen van Gijs Polspoel (Danni Lowinski, Red Sonja) en Jeroen Dumoulein (Zone Stad, Aspe, Louislouise). De reeks werd bedacht door journalist Kristof Hoefkens, broer van Carl Hoefkens, voormalige kapitein van Club Brugge en meervoudig international.

Kristof Hoefkens maakt als scenarist ook deel uit van de vaste writer’s room van de reeks. Spitsbroers is dan ook doorspekt met waargebeurde anekdotes uit de voetbalwereld, maar is niet autobiografisch noch een portret van de Hoefkens-broers. Hun band en voetbalpassie is wel de inspiratie geweest om hierover een fictieve reeks te schrijven. Kristofs medescenaristen zijn:Michel Sabbe (Jes, Swooni, Zuidflank), Bart Vaessen (Quiz Me Quick, Zuidflank) en Steve De Wilde (Quiz Me Quick, Zuidflank).

Opnames

Op 7 april 2014 starten VTM en productiehuis deMENSEN met de opnames. Het productieteam en de castleden slaan tot eind augustus hun tenten op in de stad Genk, bij voetbalclub KRC Genk en in de gemeente Houthalen-Helchteren. De serie wordt volledig op locatie opgenomen. 

Ontdek meer over Spitsbroers

Nieuwe fragmenten

Seizoen 2 Gouden Schoen of Enkelband?

Het tweede seizoen van Spitsbroers vertelt een nieuw verhaal, dat begint 8 maanden na het einde van seizoen één. Terwijl Dennis Moerman de koning is van KRC Genk en de volledige eerste klasse, komt zijn broer Alan, die in de criminaliteit verzeild was, vrij uit de gevangenis.

Beiden staan voor een grote uitdaging. Dennis heeft dit seizoen maar één doel: z’n ploeg kampioen maken en zo een vette buitenlandse transfer versieren. Maar er hangen donkere wolken boven de carrière van Dennis’ beste vriend en ploegmakker Roel Thévenage, de ploeg worstelt met een vorm-dip, en er is ook nog de komst van de Nederlandse spits Andy Fonck. Een toptalent, maar met een onhandelbaar karakter. De ego’s binnen het team dreigen te botsen. Zowel persoonlijk als professioneel zal Dennis moeten bewijzen dat hij eindelijk volwassen wordt, maar voorlopig wisselt hij schaarse wijze inzichten en volwassen daden af met het puberaal gedrag van een verwend, rijk voetballertje met een te groot ego, en te veel oog voor babes en snelle wagens. Het brengt hem in conflict met z’n club, z’n ploegmaats, z’n broer en z’n ouders

Personages

Extra