Spitsbroers ontroert, nog vóór de aflevering begint

09/10/2017 - 10:14

Een bijzondere boodschap opent vanavond de zesde aflevering:  OPGEDRAGEN AAN ALLE MENSEN DIE VECHTEN TEGEN KANKER en daaronder HOPE. En achter die pancarte  zit een heel verhaal. Een van de verhaallijnen in de aflevering is het bezoek van een jong kankerpatiëntje dat via een Make-a-Wishachtige organisatie een dag bij zijn favoriete voetbalploeg KRC Genk mag doorbrengen, maar ter plaatse onwel wordt door nawerkingen van chemo. Later in het ziekenhuis krijgt hij nog eens bezoek van zijn idool Dennis (Oscar Willems). 

Het jongentje heet in de aflevering Rupert Suply, en die naam is niet zomaar gekozen. De echte Rupert Suply was een volwassen kankerpatiënt van 30 uit Antwerpen die zich jarenlang inzette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, via de stichting HOPE.  Vorig jaar in juni is Rupert  overleden. Hij was net zes maanden ervoor vader geworden. Op zijn uitvaart zijn honderden mensen afscheid komen nemen.  Natalia zong tijdens het afscheid.  Schrijver Kristof Hoefkens was zo onder indruk van Rupert dat hij de aflevering van Spitsbroers opdroeg aan kankerpatiënten en het jongentje in het verhaal ook Rupert Suply noemde.

Ontdek meer over Spitsbroers

Meer video's van Spitsbroers

45min
Ma, 02/07/2018
46min
Ma, 02/07/2018
43min
Ma, 02/07/2018
52min
Ma, 02/07/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2

Seizoen 1

Spitsbroers

In Spitsbroers spelen broers Dennis en Alan Moerman de hoofdrol. Zij koesteren beiden dezelfde droom : profvoetballer worden. Wanneer één van de broers wordt ingelijfd door een topclub en het tot een succesvolle spits schopt, ontdekt hij de glamoureuze maar soms ook verraderlijke wereld van het topvoetbal. De andere broer moet ondertussen op zoek naar een nieuwe manier om iets van zijn leven te maken, nu diens voetbaldroom aan diggelen is geslagen. De familie Moerman ontdekt dat voor succes een prijs betaald moet worden: is de broederliefde groter dan de lokroep van het geld en de roem? De broertjes Moerman worden in Spitsbroers allebei volwassen, maar op een radicaal andere manier.

Personages

Extra

Andere programma's