MAKING-OF: Zo werd de gruwelijke beenbreuk van Thévenage gefilmd

04/09/2017 - 22:48

Het was even gruwelen toen in de laatste minuten van Spitsbroers Louis Talpe bij een match getackeld werd door een tegenstander, en zijn rechterbeen helemaal uit de haak stond. Maar wees gerust, met Louis is alles in orde. Het bengelende been was het resultaat van een haast onzichtbaar special effect. Op het veld stond een groen blok waarachter het echte been van Louis bij de opnamen werd weggemoffeld. Digitale effecten achteraf verwerkten dan een nep gebroken been bovenop het beeld. De verhaallijn van de revalidatie van Louis wordt de volgende weken heel belangrijk in Spitsbroers.

Ontdek meer over Spitsbroers

Nieuwe fragmenten

Seizoen 2 Gouden Schoen of Enkelband?

Het tweede seizoen van Spitsbroers vertelt een nieuw verhaal, dat begint 8 maanden na het einde van seizoen één. Terwijl Dennis Moerman de koning is van KRC Genk en de volledige eerste klasse, komt zijn broer Alan, die in de criminaliteit verzeild was, vrij uit de gevangenis.

Beiden staan voor een grote uitdaging. Dennis heeft dit seizoen maar één doel: z’n ploeg kampioen maken en zo een vette buitenlandse transfer versieren. Maar er hangen donkere wolken boven de carrière van Dennis’ beste vriend en ploegmakker Roel Thévenage, de ploeg worstelt met een vorm-dip, en er is ook nog de komst van de Nederlandse spits Andy Fonck. Een toptalent, maar met een onhandelbaar karakter. De ego’s binnen het team dreigen te botsen. Zowel persoonlijk als professioneel zal Dennis moeten bewijzen dat hij eindelijk volwassen wordt, maar voorlopig wisselt hij schaarse wijze inzichten en volwassen daden af met het puberaal gedrag van een verwend, rijk voetballertje met een te groot ego, en te veel oog voor babes en snelle wagens. Het brengt hem in conflict met z’n club, z’n ploegmaats, z’n broer en z’n ouders

Personages

Extra