Limburgse uitdrukkingen voor dummies!

03/08/2017 - 16:54
Bij een tv-serie over KRC Genk horen natuurlijk typische Limburgse uitspraken. Maar wat betekenen ze nu precies? Wij hebben er 7 op een rijtje gezet en ze komen toevallig bijna allemaal van de hilarische Ibi! 

1. "Nu lik mich mijnen biegel"

 Betekenis: Deze zin wordt simpelweg gebruikt om te vloeken. Letterlijk betekent het ongeveer "Ja lap, nu heb ik iets voor". 

 

2. "BLO"

Betekenis: Dit betekent idioot of het verwijst naar iemand die iets stom doet.

 

3. "G"

Betekenis: Als je 'G' genoemd wordt, dan hoor je erbij. Maar het kan ook gebruikt worden als stopwoordje, zoals bijvoorbeeld 'ket' of 'pee'. 

 

4. "Mado"

Betekenis: Dit woordje hoor je wel meermaals voorbij gaan in Spitsbroers. Het is een andere manier om 'Serieus? Zo erg, verdorie!' te zeggen.

 

5. "Raket"

Betekenis: Een mooie, sexy vrouw.

 

6. "Vies bom"

Betekenis: Dat is leuk, cool.

 

7. "Wa make?"

Betekenis: Hoe gaat het?

Ontdek meer over Spitsbroers

Meer video's van Spitsbroers

44min
Ma, 02/07/2018
43min
Ma, 02/07/2018
56min
Ma, 02/07/2018
51min
Ma, 02/07/2018
57min
Ma, 02/07/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2

Seizoen 1

Spitsbroers

In Spitsbroers spelen broers Dennis en Alan Moerman de hoofdrol. Zij koesteren beiden dezelfde droom : profvoetballer worden. Wanneer één van de broers wordt ingelijfd door een topclub en het tot een succesvolle spits schopt, ontdekt hij de glamoureuze maar soms ook verraderlijke wereld van het topvoetbal. De andere broer moet ondertussen op zoek naar een nieuwe manier om iets van zijn leven te maken, nu diens voetbaldroom aan diggelen is geslagen. De familie Moerman ontdekt dat voor succes een prijs betaald moet worden: is de broederliefde groter dan de lokroep van het geld en de roem? De broertjes Moerman worden in Spitsbroers allebei volwassen, maar op een radicaal andere manier.

Personages

Extra