Twaalfde seizoen SOS Piet van start

Piet Huysentruyt gaat vanaf 7 maart 2010 weer op pad om de ervaren en minder ervaren kookliefhebbers uit de rats te helpen. Sinds de start van het programma – nu alweer zes jaar geleden – heeft onze chef al vele honderden kookproblemen opgelost en de misbaksels omgetoverd tot culinaire pareltjes. En toch blijkt uit de massa mails, die blijven binnenstromen, dat er nog veel werk aan de winkel is.

Piet Huysentruyt doorkruist in het twaalfde seizoen van ‘SOS Piet’ met veel goesting het hele Vlaamse land. Hij lost problemen op bij zowel Vlaamse klassiekers als bij exotische hapjes. En dat in alle categorieën: van voorgerechten over soepen en hoofdschotels tot de desserten. Maar ook sauzen en gebak komen aan bod.

In de eerste aflevering van het nieuwe ‘SOS Piet’-seizoen buigt Piet zich over scampi’s in bladerdeeg, varkensniertjes en bokkenpootjes.

Nancy heeft problemen met haar scampi's in bladerdeeg. Ze zijn niet krokant, te vettig en smaken niet lekker. Piet Huysentruyt durft nauwelijks te proeven van de misbaksels en overloopt met Nancy stap voor stap de perfecte bereiding.

Erik wil varkensniertjes bereiden op de manier zoals zijn moeder dat deed, maar ook in zijn keuken is de komst van Piet Huysentruyt meer dan welkom. De vrolijke chef-kok krijgt tranen in de ogen van het lachen wanneer hij ziet hoe Eric de niertjes in de bloem wikkelt. Nog nooit heeft hij zoiets gezien, maar ook nu heeft Piet een pasklare oplossing in zijn koffertje.

De bokkenpootjes van Veronique zijn te hard, ze kleven en de vulling verdwijnt. Ze zijn zodanig hard dat Piet er bijna zijn tanden op stuk bijt. Samen met Veronique begint hij helemaal opnieuw en leert haar hoe ze smeuïge en krokante bokkenpootjes klaarmaakt.