Patisseriehoorntjes

03/10/2010 - 18:25

Myriam doet dan weer beroep op Piets ervaring omdat de vormpjes steeds in haar patisseriehorentjes blijven plakken. Piet overloopt met haar stap voor stap alle geheimen voor een perfecte bereiding.



Recept Patisseriehoorntjes

Ingrediënten:
- bladerdeeg
- grove suiker
- eigeel, opgeklopt met wat water

Bereiding:
- haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnij in lange repen van 2 à 3 cm
- neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond, beginnend van het puntje
- laat 2 à 3 cm van de bovenkant vrij
- smeer het opgeklopt eigeel over het deeg
- bestrooi met grove suiker
- leg de hoorntjes op een bakplaat met bakpapier
- zet dit in een VVW hete lucht oven van 180°C, gedurende 15 à 20 min
- haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
- haal ze van de vorm en vul met banketbakkersroom (crème patissière)


Puntjes:
1. Smeer het bladerdeeg niet op voorhand in
2. Rol het deeg losjes rond de vorm
3. Bak op een lagere temperatuur

Ontdek meer over SOS Piet