Misérable

24/10/2010 - 13:40

Frederiks misérable heeft zijn naam niet gestolen. De koek rijst heel mooi, maar wanneer hij uit de oven komt zakt hij helemaal in. Ook zijn crème au beurre is niet smeuïg genoeg. Piet toont Frederik hoe hij een misérable maakt die er niet ellendig uit ziet.

Het recept:

Ingredienten:

- 8 eiwitten ( 250 g)
- 50 g suiker
- 250 g amandelpoeder
- 250 g bloemsuiker
- 50 g bloem

voor crème au beurre:
- 2 eieren
- 1 vanillestok
- 250 g bloemsuiker
- 300 g echte boter, in klontjes, op kamertemperatuur

Bereiding:
- Klop de eiwitten en de suiker op.
- Meng de amandelpoeder, bloemsuiker en bloem samen in een kom.
- Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng in een zo kort mogelijke tijd.
- stort op een platte ovenplaat met bakpapier en bak af gedurende 20 min. Op 190 graden.

Crème au beurre:
- Klop de eieren samen met de bloemsuiker wit.  Doe de zaadjes van de vanillestok erbij en mix de boter eronder

- Snijd de gebakken koek in twee en beleg één deel met een dikke laag crème au beurre.  Leg het andere deel bovenop en snijd de kantjes mooi af.

Puntjes
1. Meer bloem, meer amandel en meer eiwit
2. Plat afbakken en minder lang
3. Gebruik het Theo recept

Ontdek meer over SOS Piet