Linzenpaté

08/10/2010 - 17:39

Het recept voor linzenpaté.

Ingrediënten:
- ½ ajuin
- 2 teentjes look
- 1 wit van prei
- 1 wortel
- 1 tl PH groentenbouillon
- 200 gr geweekte groene linzen
- 1 dl Alpro Soya room
- 1 ei
- 1 eigeel
- 4 el bloem

Bereiding:

- week de linzen een nacht in water
- snij de prei, ajuin, wortel en look in kleine, fijne stukjes
- stoof aan in een kookpot met een beetje olijfolie
- giet de linzen af en doe ze mee in de kookpot
- overgiet alles met water tot het onderstaat en voeg de bouillon toe
- sluit de pot met een deksel en laat dit 30 à 45 min. op een licht vuurtje koken
- roer regelmatig in de pot
- giet de room, het ei, eigeel en de bloem in een kom en roer goed door
- haal de pot met groentjes van het vuur en giet het roommengsel er al roerend bij
- beboter een patévorm en giet het mengsel erin
- zet dit 35 à 40 min in een VVW oven van 180°C



PUNTJES

1.    Geen kikkererwten toevoegen
2.    Linzen garen samen met de groenten
3.    Maak een binding door toevoeging van het ei, de room en de bloem



TIP
Voor de niet-vegetariërs is een beetje spek erbij héél lekker!

Ontdek meer over SOS Piet