Kalfsniertjes in sherrysaus

17/10/2010 - 11:03

Het recept van kalfsniertjes in sherrysaus:

Ingrediënten voor 4 personen:

- 2 kalfsnieren
- 1 el Alpro Soya bakken&braden
- peper & zout
- 4 el sherry
- 1,5 dl water
- 1 el PH rundsbouillon
- look, versnipperd
- ajuin, versnipperd
- pijpajuin, in schijfjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 tomaten, ontveld en ontpit
- 1 dl Alpro Soya room
- gehakte peterselie


Bereiding:

- haal de niertjes met de handen uit z’n vet
- snij het overtollige vet eruit met een mes
- snij de niertjes in gelijke stukken
- zet een kleefpan op een hoog vuur en smelt de boter
- kruid de niertjes met peper & zout
- leg ze in de schuimende boter en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant
- blus de niertjes met water en sherry
- voeg de bouillon, de ajuin, de look en de tomatenpuree toe en roer goed door
- laat alles even doorkoken
- voeg de room toe en roer door
- snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze mee in de pan
- voeg de pijpajuintjes toe
- roer alles goed door, versier met peterselie en serveer


Puntjes

1. Snij de niertjes in gelijke stukken
2. Bak ze in een kleefpan
3. Gebruik boter ipv olijfolie
4. Gebruik minder sherry

 

Ontdek meer over SOS Piet