Champignonkroketten

03/10/2010 - 18:20

Isatou heeft problemen met de vulling van haar champignonkroketten en ook over de vorm ervan is ze ontevreden.  Ze hoopt dat Piets tips haar zullen helpen. Met zijn koffertje in de aanslag, kan dat geen probleem zijn.




Recept Champignonkroketten

Ingrediënten:
- 50 g spekblokjes
- 50 g champignons
- 500 g puree
- vetstof
- paneermeel
- 1 ei
- scheutje water
- beetje bloem

Bereiding:
- Gebruik puree van echte aardappelen.
- Snijd champignons en spekblokjes in gelijkmatige stukken en bak ze aan in een beetje vetstof.
- Voeg de champignons en spekjes bij de puree.
- Laat de puree afkoelen.
- Draai balletjes en paneer de kroketjes: eerst in bloem wentelen, afdeppen , in eigeel met een beetje water dompelen en omhullen met paneermeel.
- Laat ongeveer een uur in de koelkast rusten.
- Frituren in olie op 180 graden gedurende 5 minuten.

Puntjes:
1.    Echte puree gebruiken
2.    Verse, mooi versneden champignons
3.    Bloem alvorens te paneren

Ontdek meer over SOS Piet