Mojitosorbet

08/11/2010 - 11:17

In Barcelona ontdekte Annemie mojitosorbet. Ze was er meteen dol op en ging in België dus zelf aan de slag. De sorbet ziet echter groen en is te zuur. Volgens de chef is het trouwens een sorbet om meteen dronken van te worden.

Het recept voor mojitosorbet:

- 1 bosje verse munt
- 1,5 dl witte rum
- 2 dl water
- 200 g suiker
- 3 limoenen
- 1 eetlepel glucose
- 1 eiwit

Bereiding:

- laat het water en de suiker samen opkoken in een kookpotje
- voeg de glucose toe en roer goed door met een garde
- pers de limoenen uit
- laat de suikersiroop afkoelen en voeg het limoensap toe
- laat dit volledig afkoelen
- voeg het eiwit toe en roer stevig door met een garde
- hak de munt fijn met een mes en voeg aan het mengsel toe
- giet alles in een ijsmachine en laat minstens een half uur draaien


Puntjes:

1.    Gebruik minder alcohol
2.    Voeg glucose en een eiwit toe
3.    gebruik een ijsmachine

Ontdek meer over SOS Piet