Wie wint de swingende finale van 'SYTYCD 2011'?

25/11/2011 - 14:31

Anna-Alicia, Meysam en het gouden koppel, Nina en Anthony, zijn klaar voor de finale van ‘So You Think You Can Dance’, op zondag 27 november 2011. Maar voor ze aan een laatste harde afvalrace beginnen, brengen de 14 reeds afgevallen dansers uit de vorige liveshows een groepschoreografie op de hymne van dit seizoen.

‘Skinny Love’ van Birdy heeft deze editie van ‘So You Think You Can Dance’ zo gekenmerkt, dat de artieste niet kon ontbreken op de liveshow. Birdy brengt dus live – en onder dansbegeleiding van 14 dansers – hét themanummer van dit seizoen. 

De vier finaledansers kan de kijker maar liefst elk 6 keer aan het werk zien in een koppeldans. De jongens en de meisjes wisselen dus van partner, maar ze zullen ook samen een choreografie brengen. Anna-Alicia en Meysam bijten de spits af. Zij brengen een rumba van Roemjana en Koen op het nummer ‘Zij Gelooft in Mij’ van Xander de Buisonjé. Na de zwoele rumba van Anna-Alicia en Meysam gaat ook het gouden koppel – Nina en Anthony – de ballroomtoer op met een tango van Peter Bosveld en Marleen Suurmeijer. 

Na deze twee gemengde duodansen zijn de jongens en de meisjes apart aan de beurt. Anthony en Meysam tonen dat het hiphopbloed pompend door hun aders stroomt op een hiphop fast choreografie van Vincent Vianen op ‘Pump It’ van The Black Eyed Peas. Nina en Anna-Alicia mogen aan de slag met jazzchoreograaf Laurent Flament en het nummer ‘The A-Team’ van Ed Sheeran.  

Anthony danst voor een laatste keer met Anna-Alicia dansen een hiphop lyrical choreografie. Daarvoor werken ze samen met Ish op het nummer ‘Turning Tables’ van Adèle. Tot slot krijgen Nina en Meysam nog de kans om hun beste (dans)beentje voor te zetten in een moderne choreo van Isabelle Beernaert op ‘Bird Girl’ van Anthony & The Johnsons.

Voor de stemmen geteld worden tonen de finalisten samen met de 14 andere dansers uit de liveshows voor een laatste keer wat ze waard zijn in een hiphop groepschoreografie van Roy Julen. Na deze groepschoreo zal er al één finalist naar huis worden gestuurd. De andere drie blijven in de running voor de titel van meest populaire danser van de lange landen. Ze brengen alledrie een laatste solo waarin ze hun kwaliteiten zo goed mogelijk in de verf trachten te zetten. Na deze solo’s valt er immers nog iemand af. 

De twee overgebleven dansers staan nu lijnrecht tegenover elkaar in een battle waarna één van hen definitief gekroond zal worden tot meest populaire danser van de lage landen… Wie dat wordt, ontdek je op zondag 27 november 2011 vanaf 20.05 bij vtm

Ontdek meer over So You Think You Can Dance

Nieuwe fragmenten

SYTYCD Livecenter

Op zondag krijg je tijdens de uitzending via onze website een inkijk in alles wat er leeft rond 'So You Think You Can Dance'. 
Welke danser trekt gekke bekken? Welk gek filmpje zet Ish deze week op zijn instagram? Wie tweet er allemaal mee tijdens de uitzending?

Volg alles op de voet dankzij het handige SYTYCD-livecenter op vtm.be of via de VTM-app!

Kandidaten

Extra