Wie danst zich een weg naar de finale?

Tijdens de halve finale ziet de kijker de drie overgebleven meisjes – Anna, Céline en Nina – en de drie overgebleven jongens – Anthony, Juvat en Meysam – opnieuw drie keer in actie. Eén keer tijdens een opgelegde duochoreografie, een tweede keer tijdens een eigen duochoreografie en een laatste in de groepschoreo opgelegd door Roy Julen.

Voor de enige 2 resterende Vlamingen in het programma, Céline en Nina, wordt het extra spannend. Eén van hen is sowieso al zeker van een plaats in de grote finale, maar uiteraard maken ze beiden nog kans op de eindoverwinning.

Tijdens de groepschoreo krijgen de dansers versterking van de Britse zangeres Cher Lloyd, die samen met hen haar nummer ‘Swagger Jagger’ brengt. Cher Lloyd is finaliste van de Britse ‘X-Factor’ en veroorzaakt momenteel een storm in de Britse charts, waar haar nieuwe single meteen binnenkwam op nummer 1.

We zien het duo Nina en Anthony twee keer aan het werk. Een eerste keer brengen ze een Cha cha op het nummer ‘Smooth’ van Santana, opgelegd door Roemjana de Haan & Koen Brouwers. Een tweede keer wagen ze zich aan een Hip Hop Fast op de tonen van David Guetta’s ‘Where Them Girls At’, in een choreografie van Roberto Da Costa.

Céline en Juvat wagen zich aan Jazz op ‘The Men With The Child In His Eyes’ van Lara Fabian. Laurent Flament koos voor hen de choreo. Tijdens hun tweede dans kozen Peter Bosveld en Marleen Suurmeijer voor hen een Quikstep uit op het nummer ‘Hey’ van Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios.

Anna en Meysam werken samen met Conny Janssen voor een Modern Dance. Ze doen dit op de tonen van ‘Videogames’ van Lana del Rey. Caggie Gulum en Lucinda Wessels laten het duo dan weer een Hip Hop Lyrical dansen op het nummer ‘I am’ van Christina Aguilera.

Opnieuw beslist de kijker welke kandidaten doorgaan naar de grote finale van volgende week en welke twee kandidaten alsnog op de valreep afvallen. Uiteraard blijft de vierkoppige jury present om de kijker hun professionele commentaar te geven.  
 

Liveshow 7 – de halve finale - op zondag 20 november 2011 om 20.05