Top 18 opent liveshows samen met Stromae!

De zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen start de liveshows nu zondag met een knaller van formaat. Vanuit een gloednieuw decor opent de top 18 de eerste liveshow van het jubileumseizoen met een unieke groepschoreografie samen met de populairste Belgische artiest van het moment: Stromae.

Nu is het erop of eronder voor de top 18 tijdens pure live performances die dit jaar plaatsvinden in een nieuw decor. En om de liveshows te starten met een schot in de roos danst de top 18 live op Papaoutai van Stromae. Deze Belgische artiest weet als geen ander sterke beats te combineren met ontroerende teksten. Sinds het internationaal succes dat hij boekte met zijn grote hit Alors on Danse veroverde de Brusselse ket van bij ons heel Eruopa en ook Canada gaat nu voor de bijl. Met zijn nieuwe album √ (Racine Carrée) breekt Stromae alle records. Hij voert de albumtop aan in België, Frankrijk, Zwitserland en Québec, bereikte dubbel platina in minder dan tien dagen en zijn concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht. 

Intussen mag Stromae voor zijn nieuwste album zelfs de titel ‘snelst verkopende Belgische artiest’ op zijn naam zetten. Een hele eer voor de top 18 dus dat Stromae zijn single Papaoutai live komt brengen. Het wordt dan ook de openingsact van de show met de wekelijkse groepschoreografie onder leiding van hoofdchoreograaf Roy Julen.

En dan begint het pas echt voor de achttien danstalenten die zich mogen bewijzen in de liveshows. Per duo gaan de dansers week na week aan de slag met één van de choreografen van So You Think You Can Dance en bereiden ze zich voor op hun koppeldans in één van de verschillende dansstijlen. Volgende dansers treden vanaf zondag als koppels aan in de liveshows:

 

- Winnaar van het Golden Ticket van Jan, Liam, en de dansende dokter Sophie werken deze week samen met Vincent Vianen voor een choreografie op Blurred Lines van Robin Thicke en Pharrel.

- Jazzdanser Ricardo en oudste kandidate Kris bewijzen zich zondag samen in de latinstijl Cha Cha met een remix van S&M van Rihanna en Britney Spears met een choreo van Koen Brouwers en Roemjana de Haan.

- De Deen met het Golden Ticket van Dan, Johan, en de spontane en gemotiveerde Rowan brengen een Weense Wals van Peter Bosveld en Ilse Lans op Breakaway van Kelly Clarkson.

- Tapdanser Giovanni en de jonge Ina dansen op Wrecking Ball van Miley Cyrus in een Jazz choreografie van Percy Kruythoff.

- Bboy Miguel en klassiek geschoolgde Tugba brengen een choreografie van modern choreografe Isabelle Beernaert op Als de liefde van Guus Meeuwis.

- De zelfverzekerde Joey en de ietwat bescheiden Anneke bouwen een feest op het podium met hun disco performance van Laurent Flament op Jump van Girls Aloud.

- Jong talent Jordy brengt met de gedreven Sarah op Burn van Ellie Goulding een hiphopchoreografie van choreograaf Yves Ruth.

- Golden Ticket winnaar van Ish, Danny, en de gedurfde afwijzer van een Golden Ticket, Ellen, vormen een duo en trainden met Laurent Flament op de beats van Wake me Up van Avici  in de stijl Jazz.

- Hiphopper Redouan en danseres van Spaanse afkomst Tarama brengen een hiphopchoreogafie van Steeve Austin op Talk Dirty van Jason Derulo en 2 Chainz.

Welke koppels weten jury en publiek te overtuigen met hun performance, en welke dansers moeten herkansen met een Dance for your Life? Nu zondag 13 oktober 2013 zijn 16 dansers alweer een stap dichter bij de titel van winnaar So You Think You Can Dance 2013, om 19.55 bij VTM.

Meer video's van So You Think You Can Dance