Min Hee Bervoets is het nieuw gezicht in de jury!

Liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar dit voorjaar maakt de zesde editie van So You Think You Can Dance haar opwachting bij VTM in Vlaanderen en RTL in Nederland. De zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen verhuist voor het eerst naar het voorjaar, en dat is niet het enige wat verandert. Eline De Munck vervangt An Lemmens tijdens de audities en de bootcamp én het programma krijgt een nieuw jurylid.

Gloednieuw jurylid Min Hee Bervoets

In het zesde seizoen verwelkomen Dan Karaty, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman nieuw jurylid Min Hee Bervoets. Hiermee heeft het dansprogramma naast  Ish voortaan een tweede Vlaams jurylid. Min Hee werkte eerder al mee als choreografe aan de dansprogramma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle en in het najaar van 2014 zetelde ze al in de jury van Dansdate. Daar werd duidelijk dat Min Hee de lat bijzonder hoog legt voor de kandidaten.  

Min Hee Bervoets: “Ik ben een grote liefhebber van dansprogramma’s. Ze vormen een echte springplank voor potentieel danstalent, dat ik met veel plezier mee vanop de eerste rij wil ontdekken. Al acht jaar jureer ik in de professionele danswereld, bij wedstrijden en in dansscholen. Als jurylid bij Dansdate heb ik de microbe helemaal te pakken gekregen om het ook voor tv te doen en dus ben ik echt super tevreden met mijn plekje in de jury van So You Think You Can Dance.”

Min Hee is een autoriteit in de moderne dans. Vele dansers brengen een hiphopauditie, maar ook modern is een populaire stijl die almaar vaker wordt gekozen door deelnemende dansers. Haar professionele achtergrond komt dan ook goed van pas bij de jury.

Nieuw gezicht voor audities en bootcamp

Eerder kondigde VTM al aan dat Dennis Weening zich voor dit zesde seizoen niet door één, maar twee dames laat vergezellen tijdens de presentatie. Eline De Munck heeft de eer heeft om An Lemmens te vervangen tijdens de audities en de bootcamp. Vanaf de liveshows is An terug aan zet. 

Tijdens de audities proberen de dansers een ticket te bemachtigen voor de buitenlandse bootcamp. Slechts een klein aantal zal daarin slagen, want de lat ligt ongelofelijk hoog. Dansers die wel potentieel hebben, maar waar de jury nog niet helemaal van overtuigd is, gaan door naar de Final Auditions. Daar wordt duidelijk welke dansers het verdienen om mee te gaan op buitenlandse bootcamp, samen met de dansers die rechtstreeks door mogen.

Dit jaar plaatsen niet de 18, maar de 20 beste dansers van de bootcamp zich voor de liveshows, waarin de jury samen met de kijker op zoek gaat naar de opvolger van Danny Boom of dé meest favoriete danser van de Lage Landen voor 2015.

 

Meer video's van So You Think You Can Dance