Jorge

  • Amsterdam (Nederland)
  • 08/09/1991
  • 23 jaar 
  • Jazz 

'De Bootcamp in Ierland was pas de opwarming, nu begint het echte werk en ik ben er meer dan klaar voor. Belgie en Nederland, I hope you're ready too cause HERE I COME #TEAMJORGE!'

Dansen zit in zijn bloed. Jorge komt namelijk van origine uit Brazilie en hij verhuisde op 9-jarige leeftijd met zijn moeder naar een boerendorp in Nederland. De omschakeling was nogal groot, want in zijn nieuwe dorp en het nieuwe gezin was dansen voor jongens niet geaccepteerd. Jorge bleef geinspireerd door zijn grote idool Beyonce en hij verlangde er jarenlang naar om naar Amsterdam te verhuizen. Toen hij oud genoeg was, deed hij dat. Hij deed auditie voor de dansacademie en werd aangenomen. Naast dans ontwikkelde Jorge een grote liefde voor mode en daarom ziet hij er ook altijd super hip uit. Jorge studeerde vorig jaar af aan de dansacademie en hoopt ooit zijn droom te mogen waarmaken; dansen bij Beyonce. Hopelijk helpt zijn deelname bij SYTYCD hem een stapje verder in de goede richting. 

Tijdens de audities in Haarlem sprong Jorge er tussenuit door zowel zijn bijzondere uiterlijk als door zijn originele solo. Zijn scheve kantje is wat de jury intrigeerde en ze stuurde hem direct door naar Ierland. In Ierland bewees Jorge dat de jury het goed had gezien, deze man is een groot talent en verdient het dan ook dubbel en dwars om in de Liveshows te staan.