Een nieuwe lading danstalent

De jury was aangenaam verrast door het hoge niveau van de dansers en is benieuwd of deze lijn wordt doorgetrokken op de tweede auditiedag in Antwerpen. Ook voor deze sessies dagen er tal van dansers uit alle windstreken op aan de deuren van de Stadsschouwburg.

De 25-jarige Jeffrey uit Zaandaam blaakt van het zelfvertrouwen. Hij is overtuigd dat hij alles in huis heeft om door te stoten naar het bootcamp. Jeffrey maakt zijn krasse uitspraken onmiddellijk waar en pakt uit met een spectaculaire auditie.

Op het rechte pad

Voor sommige deelnemers is dansen véél meer dan een hobby. Voor de 24-jarige Eldrick uit Hoogvliet is het een manier van leven. Of beter gezegd…overleven. Eldrick heeft er net een gevangenisstraf van één jaar opzitten, nadat hij medeplichtig werd bevonden aan een overval. Dansen hielp hem op het juiste pad. Met zijn auditie aan ‘So You Think You Can Dance’ wil hij zijn crimineel verleden definitief achter zich laten…

Op deze tweede auditiedag zijn er opvallend veel breakdancers – oftewel ‘b-boys’ – te bespeuren. Slechts weinigen slagen erin de jury te bekoren, behalve dan het Belgisch-Nederlandse gezelschap ‘Team Shmetta’. De ‘breakers’ hebben een speciale show in elkaar gestoken met slechts één doel voor ogen : de vier juryleden van hun sokken blazen.

Weer een wildcard

Ook choreograaf Laurent Flament mag één ticket voor het bootcamp uitdelen. Hij heeft zijn oog laten vallen op Sanne, een jong danstalent uit de musicalwereld. Om helemaal zeker te zijn van zijn keuze, nodigt hij enkele collega’s uit om haar aan het werk te zien in één van haar producties.

Meer video's van So You Think You Can Dance 2010