Dieter

  • Lendelede (België)
  • 02/19/1987
  • 27 jaar
  • Modern

'Na een drastische rugoperatie leek het hoofdstuk ‘dansen’ in mijn leven afgesloten. Mijn wil om door te gaan was echter heel sterk en na een succesvolle revalidatie ben ik terug gaan trainen met één doel: ik zou me inschrijven voor SYTYCD en moest en zou in de liveshows geraken. Na zwoegen en zweten in de loodzware maar fantastische Bootcamp kan ik alleen maar dit meegeven: Geef nooit op en heb vertrouwen, dan kunnen dromen werkelijkheid worden!'

Dieter baat samen met zijn vriend al negen jaar lang een dansschool uit waar zo’n 1200 kinderen met veel plezier danslessen volgen. Hij twijfelde al jaren deel te nemen aan SYTYCD, maar was nog onzeker en bang voor zijn reputatie op de dansschool. Toen hij een jaar geleden een acute hernia kreeg, zette Dieter alles op alles om er boven op te komen. Hij moest en zou meedoen aan SYTYCD. Na maandenlang hard trainen, besloot hij meer risico’s te gaan nemen, want je leeft uiteindelijk maar één keer. Hij wil niets liever dan zelf op het podium van SYTYCD staan en dat is wat hij nu gaat doen. 

Dieter legde tot nu toe een vlekkeloos parcours af. De jury stuurde hem gelijk door naar de buitenlandse Bootcamp, waar hij leerde dat Riverdance wel in zijn straatje lag. Natuurlijk moest ook hij er hard voor werken, maar hij knokte zich met vlag en wimpel door naar de liveshows. Dieter kan niet wachten om daar op het podium te mogen staan.