De spanning loopt op voor de 6de liveshow!

Bij de start van de zesde liveshow zijn er nog slechts 8 dansers die de titel van ‘meest favoriete danser van de lage landen’ kunnen bemachtigen. De kijker ziet de vier overgebleven meisjes – Anna, Stepanie, Céline en Nina – en de vier jongens – Anthony, Sedrig, Juvat en Meysam – drie keer in actie: één keer tijdens een opgelegde duochoreografie, een tweede keer in een eigen solodans en een laatste keer in de groepschoreo van choreograaf Roy Julen.

De kleinste vrouwelijke danspartner voor Anthony, Marissa, werd zondag uit de wedstrijd gestemd. Dat betekent dat hij met een nóg grotere partner aan de slag moet: Anna-Alicia. Dit danskoppel trekt de stijl van Anna uit de hoge hoed, klassiek ballet. Maar is hiphopper Anthony wel voorbereid op de lange en gecontroleerde bewegingen van deze dansstijl? Nu Anna-Alicia met Anthony danst, gaat Sedrig, haar danspartner van vorige week, aan de slag met Stephanie. Op een paso doble choreografie van Roemjana en Koen toont dit danspaar uit welk ballroomhout ze gesneden zijn. 

Het derde danskoppel van deze week wordt Nina en Juvat. Zij krijgen de kans om samen met Isabelle Beernaert te werken op een moderne danschoreografie op het nummer ‘Accidental Babies’ van Damien Rice. Tot slot is er Céline en Meysam. Zij krijgen de dansstijl hiphop fast opgelegd. Vincent Vianen leert hen een choreografie aan op ‘Freestyler’ van Bomfunk MC’s. 

Na de vijf koppeldansen krijgt elke kandidaat de kans zich van zijn of haar beste kant te tonen tijdens een eigen solochoreografie. De jury kiest al sinds vorige week niet meer wie er naar huis vertrekt, het is de kijker thuis die beslist wie doorgaat naar de volgende liveshow. Maar natuurlijk blijft de vierkoppige jury wél present om de kijker hun professionele commentaar te geven.   

‘So You Think You Can Dance’ - liveshow 6 op zondag 13 november 2011 om 20.05