De laatste bootcamptickets worden uitgedeeld

De allerlaatste auditiedag is aangebroken. De voorbije weken kreeg de internationale jury van ‘So You Think You Can Dance’ tal van uitstekende dansers over de vloer. Eén voor één zijn de juryleden het erover eens dat het niveau dit seizoen opmerkelijk gestegen is, wat de concurrentiestrijd tussen de dansers er alleen maar groter op maakt. De tickets voor het bootcamp worden bovendien bijzonder schaars. De dansers die willen doorstoten naar de volgende ronde van het programma moeten nu tonen wat ze in hun mars hebben.

Deze laatste auditiedag begint alvast veelbelovend. De 22-jarige Nederlandse modern jazz-danseres Stéphanie danst al zestien jaar, maar ze is wat introvert van aard, waardoor ze nooit echt wist door te breken. Met haar deelname aan ‘So You Think You Can Dance’ wil ze voor eens en voor altijd afrekenen met haar verlegenheid…

Dansen met stoelen

Frank is een 29-jarige danser uit Gent met een breakdance-achtergrond. Maar omdat deze dansdiscipline hem in het recente verleden meer blessures opleverde dan hem lief was, gooit hij het in zijn auditie over een ietwat andere boeg. Hij heeft een eigen choreografie bedacht, waarin hij met behulp van twee stoelen een eigenzinnige hiphop-stijl aan de jury voorstelt. En die is meteen laaiend enthousiast…

De 18-jarige Enora uit Roeselare stamt uit een echte dansfamilie en studeerde onlangs af aan de Koninklijke Balletschool. Maar Enora heeft nog een andere levensdroom: model worden. Ze is dit jaar één van de kandidates om het Miss België-kroontje te dragen.

Een blij weerzien

Op deze laatste dag passeren er ook heel wat bekende gezichten de revue: deelnemers die vorig jaar net niet goed genoeg bleken om door te stoten naar de live-shows, keren nu terug om te tonen welke vooruitgang zij hebben geboekt in hun favoriete dansstijl. Het meest opmerkelijk is de terugkeer van de 11-jarige Björn, die vorig jaar de jury overdonderde met zijn hip-hop-moves. Dit jaar pakt hij echter uit met een compleet andere stijl: latin.

Meer video's van So You Think You Can Dance 2010