'C'est La Vie' zit vol SYTYCD-talenten

01/03/2013 - 11:03

Doorheen de verschillende seizoenen werkte Isabelle Beernaert met zo goed als alle SYTYCD-dansers. Voor haar nieuwe tournee selecteerde ze de meest geschikte dansers en samen met Nina, Floris, Els, Arno en vele andere brengt zij 'C'est La Vie' doorheen Vlaanderen en Nederland.Dit voorjaar brengt Isabelle Beernaert een wel heel bijzondere voorstelling naar de theaters. ‘C’est la Vie’ is een tweeluik bestaande uit ‘Ne Me Quitte Pas’ en ‘Et Après’.  Cultuur op zijn best verbindt mensen.

Het overweldigende succes van Isabelles’ artistieke projecten en de blijvende vraag vanuit het publiek heeft haar doen besluiten  het complete, deels autobiografische verhaal, in één ruk voor het voetlicht te brengen.

‘Ne Me Quitte Pas’ (verlaat me niet), vertelt het verhaal van een ‘verloren liefde’. Het is een choreografie barstensvol emotie. Als gepassioneerde kunstenares beheerst Isabelle Beernaert de kunst om een eigen kijk op de wereld weer te geven . Zij communiceert met het publiek door het lijnenspel van de lichamen van de dansers en door de compositie van de verschillende lichamen in verhouding tot elkaar en de ruimte. In deze choreografie  schetst ze  de hoogtepunten en diepe dalen van menselijke emoties die gekristalliseerd worden in een samenspel  van dans en muziek.  Een verhaal tot in de vezels beheerst en beleeft.

‘Et Après’(en daarna) is een ode aan de lach en de onschuld, maar ook aan de absurditeit van het leven. Een vitaal pleidooi om vooral positief in het leven te blijven staan en na elke tegenslag, flexibel en  vol levenskracht weer recht te veren.

Daarbij komt de artistieke vitaliteit en een hoogst radicale, krachtige en originele bewegingstaal. Een levend spel van zang, dans, personages en enscenering én het publiek laat deelnemen aan iets metafysisch. Een derde dimensie die doet reflecteren over het hoe en wat. Een samenspel van ontroering., inzicht, complexiteit., dialoog. ervaring. mogelijkheid…

Beide choreografiieën, vorm geworden muziek, staan garant voor een intense en indrukwekkende theateravond.

In ‘C’est la Vie’ nemen dansers bekend van So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle het publiek mee in twee heftige, maar tegelijkertijd prachtige verhalen die in één avond verteld worden. Het individueel aanspreken van elke toeschouwer is een essentieel aspect van ‘tot kunst geworden theater/dans”

Met o.a.:
Nina Plantefève (winnares SYTYCD 2011) Floris Bosveld (winnaar SYTYCD 2010), Els Smekens (winnares SYTYCD 2009), Arno Brys (Finalist SYTYCD 2012) Patrick Karijowidjojo ( winnend team TUDB 2011 ) Redouan Hergelink (TUDB 2012 ), Nicky van Cleef (TUDB 2012 ) , ROMA & VITTORIA , 2 top dansers van SYTYCD Oekraïne , waarvoor Isabelle Beernaert enkele als gastchoreograaf uitgenodigd werd .

Ontdek meer over So You Think You Can Dance

Nieuwe fragmenten

SYTYCD Livecenter

Op zondag krijg je tijdens de uitzending via onze website een inkijk in alles wat er leeft rond 'So You Think You Can Dance'. 
Welke danser trekt gekke bekken? Welk gek filmpje zet Ish deze week op zijn instagram? Wie tweet er allemaal mee tijdens de uitzending?

Volg alles op de voet dankzij het handige SYTYCD-livecenter op vtm.be of via de VTM-app!

Kandidaten

Extra