Bootcamp: From Russia With Love

In de eerste uitzending van So You Think You Can Dance werden een aantal Vlaamse en Nederlandse dansers geselecteerd die doormochten naar de tweede ronde, de zogenaamde bootcamp. Waar deze zou plaatsvinden, wist nog niemand. Dat gegeven maakte het extra spannend voor de kandidaten. 

Vorig jaar vond de bootcamp plaats in het zonovergoten Los Angeles, dit jaar vindt de bootcamp plaats in het zeer strenge Moskou. Het Russisch karakter brengt meteen ook keiharde discipline met zich mee. An Lemmens trok (gewapend met mondmaskertje tegen de rook van de bosbranden) met de kandidaten mee om te polsen naar de harde workouts.

An: "De vlucht naar Moskou is eigenlijk heel relaxed verlopen, ik weet al niet meer hoe lang we er precies over gevlogen hebben. De kandidaten waren vrij wild op het vliegtuig, ik denk dat zij heel veel zin hadden om naar Moskou te vertrekken. Ik denk dat het ook wel aan de zenuwen ligt, want het is hier heel hard werken."

Dat de communicatie tussen de dansers en hun Russissche leraars niet vlot verliep, komt omdat hun leraars... Russisch praten. In 'De Donderdagshow' werden de eerste beelden van de bootcamp getoond: zweterige hoofden, bange gezichten.  

Dat belooft! 

Meer video's van So You Think You Can Dance 2010