Audities 'So You Think You Can Dance' afgelopen

Kronkelende lichamen, opzwepende beats en wervelende dansmoves: vanaf 1 september is het weer zover! Dan kan je weer kijken naar ‘So You Think You Can Dance’.

De audities voor de beste danser van Vlaanderen en Nederland zijn afgelopen. Meer dan 3.000 dansers schreven zich in en lieten hun talent aan de jury zien. Opvallend is wel dat er zich dit jaar gevoelig meer Vlaamse kandidaten hebben ingeschreven.

An & Dennis helemaal klaargestoomd

De presentatie van het programma is – net zoals vorig jaar – in handen van An Lemmens en Dennis Weening, die de dansers vanaf het eerste uur zullen begeleiden.

Nieuw bloed in de jury

Naast de bekende jurygezichten Jan Kooijman (moderne dans), Dan Karaty (hip-hop) en Euvgenia Parakhina (ballroom), schuift dit seizoen nieuwkomer Marco Gerris mee aan tafel. Deze elastische Vlaming van Filippijnse afkomst is oprichter en artistiek leider van de succesvolle skatedancegroep ISH, waarmee hij op eigenzinnige wijze de straatcultuur in de grote theaters brengt. Skaten, streetdance, breakdance, martial arts en acrobatiek zijn een greep uit de disciplines die in de voorstellingen van ISH te zien zijn.

'Ik doe alles wat ik zelf wil'

Deze 35-jarige duizendpoot laat zich niet zomaar in één vakje duwen. Marco Gerris: 'Ik doe alles wat ik zelf wil. Ik ben niet alleen danser, niet alleen skater en niet alleen theatermaker. Ik wil nooit een keuze maken in danssoort. Ik kan alles wat ik heb geleerd meenemen: klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, hiphop, streetdance, breakdance, capoeira, martial arts en veel acrobatiek. Ik maak eigen bewegingen en kom heel vaak mensen op mijn pad tegen die me iets nieuws kunnen bijbrengen. Hoe meer ik zie, hoor en leer, des te meer ik kan gebruiken. Ik verwerk alles waar ik van hou in wat ik doe. Ik ben te eigenwijs om bij één ding te blijven.'

Intensieve bootcamps en bloedstollende liveshows

Welke danser trotseert de strenge auditierondes, mag door naar de intensieve bootcamps en bereikt zelfs de liveshows? Wie bezit de skills en moves die grenzen aan het onmogelijke? 

De liveshows staan garant voor waanzinnige dansacts waarbij de kandidaten altijd gesteund worden door hun trouwe aanhang. Door de enorme belangstelling en vraag naar meer kaarten, vinden de liveshows het komende seizoen in een veel grotere studio plaats. Zo kunnen nog meer fans de 'SYTYCD'-beleving ervaren.