Roy Julen

Hoofdchoreograaf Roy begon zijn carrière als hip hop danser. Nadat hij afstudeerde van de Dansacademie Lucia Marthas (als uitvoerend danser en docent) is hij zich gaan richten op het combineren van de stijlen contemporary en hip hop.

Hoofdchoreograaf Roy begon zijn carrière als hip hop danser. Nadat hij afstudeerde van de Dansacademie Lucia Marthas (als uitvoerend danser en docent) is hij zich gaan richten op het combineren van de stijlen contemporary en hip hop. Doordat Roy zo’n goed choreografisch inzicht bleek te hebben mocht hij op zijn 18e al zijn eerste choreografieën voor een Videoclip en een TV-show maken. Ondertussen heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft onder andere voor SYTYCD in binnen en buitenland gewerkt en voor ,Dancing Queen, Diana Ross, Pixie Lott en Yes-R.
 Door zijn academische achtergrond weet hij verschillende stijlen te combineren en er een perfecte balans in te vinden. Hij mag zich dan ook één van de top choreografen van Nederland noemen. Roy is een gepassioneerd deler van zijn kennis, choreografieën en levensperspectief, op het podium, theater en film. Volgend jaar brengt hij de film Body Language uit die hij bedacht heeft met producent Johan Nijenhuis. In deze film zal Roy ook de choreografieën vertolken.

www.royjulen.com

Meer video's van So You Think You Can Dance 2010