De grote finale van 'So You Think You Can Dance'

Zondagavond weten we wie zich de meest populaire danser van de Lage Landen kan noemen. Maar niet na eerst nog anderhalf uur te kunnen genieten van een wervelende show vol sensationele en verrassende dansacts.

3 Nederlanders, 1 Vlaming

Vorig jaar waren 3 Vlamingen en 1 Nederlander tijdens de finale in de running voor de eindoverwinning, maar dit jaar zijn de rollen omgekeerd. Vlaamse jazz- en hiphop-danseres Lise moet het opnemen tegen 3 noorderburen: de ambitieuze 28-jarige Natascha, hiphopper en met zijn 18 jaar piepjonge Floris en de 20-jarige Lorenzo, die nooit bang is om risico’s te nemen.

Hoofdrol in een film, dansopleiding en 25.000 euro

In deze finale gaan de 4 dansers het gevecht aan met zichzelf en met elkaar, met één gemeenschappelijk doel: de felbegeerde titel ‘Meest Populaire Danser van de Lage Landen’, de hoofdrol in de Nederlandse dansfilm ‘Body Language’, een dansopleiding naar keuze en 25.000 euro.

Dansstijlen en muziek

Tijdens de finaleshow moet elke danser drie maal aan de slag tijdens een koppeldans. Inderdaad: iedereen danst met iedereen. Ook de jongens en de meisjes onderling. Hieronder een overzicht:

  • Lise & Natascha: Jazz (choreo van Laurent Flament) op ‘This is The Last Time’ van Keane.
  • Lorenzo & Floris: Hiphop Fast (choreo van Roberto da Costa) op ‘Like a G6’ van Far East Movement.
  • Lise & Lorenzo: Rumba (choreo van Roemjana de Haan & Koen Brouwers) op ‘Heaven’ van Do.
  • Lise & Floris: Hiphop Lyrical (choreo van Vincent Vianen) op ‘I Hate This Part’ van Pussycat Dolls.
  • Natascha & Lorenzo: Modern (choreo van Isabelle Beernaert) op ‘Kissing You’ van Desree.
  • Natascha & Floris: Quickstep (choreo van Peter Bosveld) op ‘We No Speak Americano’ van Yolanda Be Cool.

Jason Derulo

En een finale zou geen finale zijn, moesten de top 18-dansers niet allemaal nog eens samen op het podium te zien zijn. Op muziek van Jason Derulo, die vorig jaar wereldwijd doorbrak met zijn debuutsingle ‘Whatcha Say’ en die zondagavond live in de studio aanwezig zal zijn, brengen zij een hiphop choreo van Roy Julen.

Jan Kooijman en Els

En omdat belofte schuld maakt, kruipt ook jurylid Jan Kooijman het podium op. En dat om samen te dansen met Els, de winnares van de vorige editie van ‘So You Think You Can Dance’.

 
LIVESTREAM

Om niets van de finale en het backstagegebeuren te moeten missen, gaat vtm.be livestreamen op zondagavond 28 november.
Michael Iongbloed, één van de finalisten van vorig jaar, trekt voor het programma, tijdens de reclameblokken, en na de bekendmaking van de winnaar zijn stoute schoenen aan om de sfeer achter de schermen op te snuiven en de dansers op de voet te volgen.

De zenuwen, de emoties, het verdriet en het geluk kunnen dus ook via de computer of smartphone gevolgd worden. Fans die vragen hebben voor één van de finalisten, kunnen deze voorleggen aan Michael op de ‘So You Think You Can Dance’ Facebookpagina. Online beginnen we een half uurtje vroeger aan het programma, dus tijdig inloggen op vtm.be is de boodschap.

THEATERSHOWS

Na de finale op zondag 28 november stopt ‘So You Think You Can Dance’ nog niet helemaal. De dansers stomen zich vanaf dan klaar voor de ‘So You Think You Can Dance’ theatershows die begin 2011 doorgaan in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Ondertussen zijn er al 6 voorstellingen in verkoop, namelijk op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 januari 2010. Voor enkele shows vliegen de laatste tickets de deur uit, dus er op tijd bij zijn is de boodschap.
Tickets bestellen kan op www.vtmtickets.be of op het nummer 070/220 220 (0,30€/min).

Meer video's van So You Think You Can Dance 2010