De laatste auditiekans voor alle dansers

Op de vierde en laatste auditiedag  - op zondag 18 september 2011 - loopt de Vooruit in Gent opnieuw vol met dansers en danseressen uit alle hoeken van Nederland en België. Het is namelijk drummen om de laatste bootcamptickets te bemachtigen. Er zijn immers al meer dan 80 dansers door naar het eerste bootcamp, vandaag kunnen daar nog een 20-tal bijkomen…

De 23-jarige Michiel uit Edegem bijt vandaag de spits af met een moderne jazzchoreografie. De automechanieker heeft twee passies: auto’s en dansen. Vandaag is hij natuurlijk niet naar de Vooruit afgezakt om aan auto’s te sleutelen, maar om de befaamde ‘So you Think You Can Dance’-juryleden te overtuigen van zijn danstalent.

Jurylid Euvgenia is in de wolken wanneer de twee Nederlandse zusjes Lorna en Jill, twee gepassioneerde latin danseressen, op de dansvloer van de Vooruit verschijnen. Aangezien ze momenteel beide geen danspartner hebben, doen ze gewoon samen auditie.

Vandaag zijn er nog zusjes die auditie doen. Nienke (11) en Sebia (9) zijn geadopteerd door de ouders van Nina (19) uit Kester (Gooik). Nienke en Sebia doen samen auditie en Nina gaat er apart voor.

Nina is een groot voorbeeld voor haar kleine zusjes. Ze heeft immers al behoorlijk wat nationale en internationale danswedstrijden gewonnen. Maar ook de kleintjes hebben al heel wat trofeeën vergaard. Jammer genoeg maken Nienke en Sebia door hun jonge leeftijd geen kans op een bootcampticket, maar met hun moderne danschoreografie impressioneren ze wel de voltallige jury én het publiek. Slaagt hun grote zus Nina er ook in de jury te bekoren?

Vandaag komen er weer heel wat hiphoppers langs, met onder hen de 18-jarige Waalse Ibrahim. Maar kan Ibrahim zich met zijn techniek onderscheiden van de resem andere hiphopppers en een bootcampticket bemachtigen?

Ook de 19-jarige Kim uit Lommel doet vandaag een gooi naar een bootcampticket, al hoeft zij niet al te veel vrezen voor grote concurentie in haar dansstijl. Ze is een ‘dansmarieke’ of gardedanseres. Voor jurylid Dan is haar auditie een heel aparte kennismaking met een stukje typisch Vlaamse danscultuur. Wanneer blijkt dat Kim ook nog een collega ‘dansmarieke’ heeft meegebracht, weet onze Amerikaanse sterchoreograaf al helemaal niet meer waar hij het heeft.

Tot slot is er de 26-jarige Sylvia uit Haasdonk. Met haar jazzchoreografie is ze weer een normalere eend in de bijt. Maar springt ze er genoeg uit om door te stoten naar het eerste bootcamp in de Fontyns Danshogeschool in Tilburg?