Simone was het mooiste meisje van haar klas

In 1974 verhuizen de Nederlandse ouders van Simone en Sabine naar Sint-Truiden. Simone is de knapste van de twee zussen en haar mooi gezichtje valt meteen op in de lagere school. Maar niet alleen dat, want Simone spreekt met een Nederlands accent, waardoor ze vaak wordt gepest.

Eens in de middelbare school is Simone de Nederlandse tongval kwijt, is ze opmerkelijk welbespraakt en volwassener dan haar klasgenoten. Vanaf nu is ze écht het mooiste meisje van de klas. Haar leraar van toen, meneer Golsteyn, bevestigt hoe Simone zich op één schooljaar ontpopte van een meisje tot een opvallende jongedame met een eigen stijl.

Haar leven komt in een stroomversnelling wanneer ze zich op dertienjarige leeftijd inschrijft voor een modellencursus in het cultureel centrum van Sint-Truiden. Daar blijkt meteen dat Simone geboren is voor het modellenleven. Begeleidster Henny trekt met haar naar een agentschap in Brussel waar ze meteen voor de lens van een professioneel fotograaf wordt gezet.

Simones carrière neemt een bliksemstart en ze wordt uitgenodigd door het wereldbekende modellenbureau Metropolitan in Parijs. Maar zelfs de modewereld van Parijs wordt al snel te klein, waarop ze naar New York trekt en een contract krijgt bij het modellenbureau Ford. Op Times Square schittert Simone op metershoge affiches en voor ze het wel en goed beseft pronkt ze op de cover van Vogue.

Vandaag spreekt Staf met Simone af op Times Square in het hart van New York. Hij brengt met haar een bezoek aan Glena, de begeleidster van het bureau Ford, die Simone dertien jaar lang op de voet volgde. Staf krijgt er haar portfolio te zien en staat versteld van Simones veelzijdige look. Maar Staf beseft hoe langer hoe meer dat Simone heel wat meer te bieden heeft dan een mooie look alleen. Haar positieve ingesteldheid en aanstekelijke lach maken van haar een adembenemende persoonlijkheid.

Intussen woont Simone terug in België met haar dochtertje en heeft ze de wereld van de glitter en glamour ingeruild voor een wereld die haar nog meer op het lijf lijkt geschreven. Hoe het nu met Simone gaat, krijgen we te zien in de eerste aflevering van ‘Het Mooiste Meisje van De Klas’.