Vies goed nieuws: Safety First krijgt een bioscoopfilm!

Beter nieuws ga je vandaag ongetwijfeld niet krijgen. Vanmorgen werd bekendgemaakt dat Dirk, Luc, Ingrid en Smos in de loop van volgend jaar zullen schitteren in hun eigen bioscoopfilm: Safety First 'The Movie'. 

De makers van de reeks liepen al een tijdje rond met een verhaallijn die ze niet in een halfuurtje verteld kregen. Zo ontstond het idee om van de avonturen van het legendarische bewakingsteam een film te maken.

De voltallige cast - Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers en Ruth Beeckmans - zullen volgende zomer met de opnames van de film starten. Bedenker en regisseur Tim Van Aelst zal met Safety First ‘The Movie’ zijn regisseursdebuut maken op het witte doek: “Het is een droom om dit te mogen doen. Maar we beseffen hier bij Shelter maar al te goed dat het een gigantische uitdaging is. Een film maken is weer heel wat anders dan een sketchshow of sitcom. We zullen opnieuw geweldig op de proef worden gesteld, maar wie ons traject een beetje kent, weet dat we er nu eenmaal van houden om onze grenzen constant te verleggen.”

De film zal verdeeld worden door KFD (Kinepolis Film Distribution). 

Later volgt meer nieuws. In de aflevering van volgende week bewaakt Safety First trouwens de bioscoopzaal...