Vies goed nieuws: Safety First krijgt een bioscoopfilm!

17/11/2014 - 16:12

Beter nieuws ga je vandaag ongetwijfeld niet krijgen. Vanmorgen werd bekendgemaakt dat Dirk, Luc, Ingrid en Smos in de loop van volgend jaar zullen schitteren in hun eigen bioscoopfilm: Safety First 'The Movie'. 

De makers van de reeks liepen al een tijdje rond met een verhaallijn die ze niet in een halfuurtje verteld kregen. Zo ontstond het idee om van de avonturen van het legendarische bewakingsteam een film te maken.

De voltallige cast - Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers en Ruth Beeckmans - zullen volgende zomer met de opnames van de film starten. Bedenker en regisseur Tim Van Aelst zal met Safety First ‘The Movie’ zijn regisseursdebuut maken op het witte doek: “Het is een droom om dit te mogen doen. Maar we beseffen hier bij Shelter maar al te goed dat het een gigantische uitdaging is. Een film maken is weer heel wat anders dan een sketchshow of sitcom. We zullen opnieuw geweldig op de proef worden gesteld, maar wie ons traject een beetje kent, weet dat we er nu eenmaal van houden om onze grenzen constant te verleggen.”

De film zal verdeeld worden door KFD (Kinepolis Film Distribution). 

Later volgt meer nieuws. In de aflevering van volgende week bewaakt Safety First trouwens de bioscoopzaal...

Ontdek meer over Safety First

Nieuwe fragmenten

Program block: Safety First: 2de seizoen

In het eerste seizoen leerden we het team van Safety First kennen als 4 bewakingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid maar overleven door vriendschap.

Luc, Smos en Ingrid hebben namelijk één ding gemeen : het respect voor hun ‘Head of Security’, Dirk Porrez. Een held, een boezemvriend, een broer… de man die hen een job bezorgde in moeilijke tijden en die voor hen door een vuur gaat.  

Dat Dirk - ondanks sommige professionele teleurstellingen uit het verleden - nog nieuwe opdrachten weet binnen te rijven, mag hét bewijs zijn dat hij er werkelijk alles aan doet om zichzelf en zijn team te promoten.

De dedication en de discipline worden nog steeds hoog in het vaandel gedragen. De friendship in dit seizoen meer dan ooit. Friendship ... én zelfs een beetje meer. We ontdekten al dat er tussen Luc en Ingrid ook wel iets anders speelde. Dat gevoel blijkt nog niet te zijn gaan liggen ...

Ook Smos heeft voor het eerst in zijn leven echte gevoelens voor een vrouw. En voor een auto. Maar ook Dirk toont nieuwe kanten van zichzelf. Hij blijkt een groot probleem te hebben met vertrouwen, iets wat hij al meesleept sinds zijn jeugd. En sinds hij terug bij zijn moeder woont (een rol van Sien Eggers) heeft zij meteen ook de eer om het nieuwe hoofdkwartier van Safety First te mogen herbergen.

Speel het Safety First-spel

Help Dirk, Luc, Ingrid en Smos om de indringers met een verkeerde badge tegen te houden. Klik hier en speel het enige échte spel. 

Het 'Safety First'-team

Extra