'Safety First' wint de Ha! van Humo

In de Beursschouwburg van Brussel is 'Safety First' gisterenavond met de felbegeerde Ha van Humo aan de haal gegaan.  Al sinds 1980 bekroont de redactie van Humo jaarlijks een binnenlands televisieprogramma of een televisiepersoonlijkheid met de Ha!

'De personages van deze serie onderscheiden zich van de karikatuur door uitgesproken gevoelig te zijn in een leven waarin opstaan altijd weer een voorspel is van vallen,' aldus Humo's tv-criticus Dwarskijker in zijn lofrede. 'Net echt, maar dan een beetje aangedikt, puur voor ons vermaak.'

Humo looft ook de scenaristen en de acteurs. De hoofdrollen in deze sitcom over een beveiligingsfirma worden vertolkt door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Ben Segers en Matteo Simoni. 

Shelter, het productiehuis dat 'Safety First' maakte, kreeg eerder al buitenlandse televisieprijzen voor programma's als 'Benidorm Bastards' en 'Wat Als?' De Ha! van Humo is de eerste belangrijke Vlaamse onderscheiding die het te beurt valt. 'Safety First' wint een kunstwerk van Humo's huishumorist Jeroom en een cheque van € 5.000.

In een eerste reactie in Humo zegt Tim Van Aelst van Shelter: 'Joehoe, we hebben 'm! Nu kan ik sterven.'

Bron: Humo