'Safety First' wint de Ha! van Humo

28/01/2014 - 09:08

In de Beursschouwburg van Brussel is 'Safety First' gisterenavond met de felbegeerde Ha van Humo aan de haal gegaan.  Al sinds 1980 bekroont de redactie van Humo jaarlijks een binnenlands televisieprogramma of een televisiepersoonlijkheid met de Ha!

'De personages van deze serie onderscheiden zich van de karikatuur door uitgesproken gevoelig te zijn in een leven waarin opstaan altijd weer een voorspel is van vallen,' aldus Humo's tv-criticus Dwarskijker in zijn lofrede. 'Net echt, maar dan een beetje aangedikt, puur voor ons vermaak.'

Humo looft ook de scenaristen en de acteurs. De hoofdrollen in deze sitcom over een beveiligingsfirma worden vertolkt door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Ben Segers en Matteo Simoni. 

Shelter, het productiehuis dat 'Safety First' maakte, kreeg eerder al buitenlandse televisieprijzen voor programma's als 'Benidorm Bastards' en 'Wat Als?' De Ha! van Humo is de eerste belangrijke Vlaamse onderscheiding die het te beurt valt. 'Safety First' wint een kunstwerk van Humo's huishumorist Jeroom en een cheque van € 5.000.

In een eerste reactie in Humo zegt Tim Van Aelst van Shelter: 'Joehoe, we hebben 'm! Nu kan ik sterven.'

Bron: Humo

Ontdek meer over Safety First

Nieuwe fragmenten

Program block: Safety First: 2de seizoen

In het eerste seizoen leerden we het team van Safety First kennen als 4 bewakingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid maar overleven door vriendschap.

Luc, Smos en Ingrid hebben namelijk één ding gemeen : het respect voor hun ‘Head of Security’, Dirk Porrez. Een held, een boezemvriend, een broer… de man die hen een job bezorgde in moeilijke tijden en die voor hen door een vuur gaat.  

Dat Dirk - ondanks sommige professionele teleurstellingen uit het verleden - nog nieuwe opdrachten weet binnen te rijven, mag hét bewijs zijn dat hij er werkelijk alles aan doet om zichzelf en zijn team te promoten.

De dedication en de discipline worden nog steeds hoog in het vaandel gedragen. De friendship in dit seizoen meer dan ooit. Friendship ... én zelfs een beetje meer. We ontdekten al dat er tussen Luc en Ingrid ook wel iets anders speelde. Dat gevoel blijkt nog niet te zijn gaan liggen ...

Ook Smos heeft voor het eerst in zijn leven echte gevoelens voor een vrouw. En voor een auto. Maar ook Dirk toont nieuwe kanten van zichzelf. Hij blijkt een groot probleem te hebben met vertrouwen, iets wat hij al meesleept sinds zijn jeugd. En sinds hij terug bij zijn moeder woont (een rol van Sien Eggers) heeft zij meteen ook de eer om het nieuwe hoofdkwartier van Safety First te mogen herbergen.

Speel het Safety First-spel

Help Dirk, Luc, Ingrid en Smos om de indringers met een verkeerde badge tegen te houden. Klik hier en speel het enige échte spel. 

Het 'Safety First'-team

Extra