Vies goed nieuws: Safety First binnenkort te zien bij RTL Nederland

14/10/2014 - 15:30

 

Vies goed nieuws ...

Safety First, onze sitcom over 4 beveiligingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid, maar overleven door vriendschap, zal binnenkort te zien zijn bij RTL in Nederland. Red Arrow International, het bedrijf dat de internationale verkoop beheert van Safety First heeft dit nieuws vandaag vanuit Cannes bekend gemaakt. RTL Nederland zendt de originele Vlaamse afleveringen uit van seizoen 1, net zoals in Vlaanderen mét ondertiteling. 

Safety First, waarvan de gloednieuwe tweede jaargang op woensdag 29 oktober 2014 om 20.35 uur in première gaat, werd al gelauwerd met de Vlaamse Televisie Ster voor beste comedy, won de Golden Intermedia Globe op het World Media Festival in Hamburg en was tevens genomineerd als beste sitcom op het BANFF World Media Festival in Canada.

Tim Van Aelst (Shelter): “Deze buitenlandse interesse vind ik een mooi compliment voor onze reeks. Ik kijk enorm uit naar hoe Safety First bij onze noorderburen zal ontvangen worden. Hopelijk even warm als hier in Vlaanderen. En laat die domme Belgenmoppen maar komen!”

Tim Gerhartz, Senior Sales Manager Benelux van Red Arrow International: “Safety First is een echte hit bij VTM en doet het internationaal goed in de comedy-awards. Bovendien hebben de andere programma’s van Tim Van Aelst een zeer goede track record bij RTL, dus deze zender wordt dan ook een goeie thuisbasis voor de vier veiligheidsagenten.”

 

Ontdek meer over Safety First

Nieuwe fragmenten

Program block: Safety First: 2de seizoen

In het eerste seizoen leerden we het team van Safety First kennen als 4 bewakingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid maar overleven door vriendschap.

Luc, Smos en Ingrid hebben namelijk één ding gemeen : het respect voor hun ‘Head of Security’, Dirk Porrez. Een held, een boezemvriend, een broer… de man die hen een job bezorgde in moeilijke tijden en die voor hen door een vuur gaat.  

Dat Dirk - ondanks sommige professionele teleurstellingen uit het verleden - nog nieuwe opdrachten weet binnen te rijven, mag hét bewijs zijn dat hij er werkelijk alles aan doet om zichzelf en zijn team te promoten.

De dedication en de discipline worden nog steeds hoog in het vaandel gedragen. De friendship in dit seizoen meer dan ooit. Friendship ... én zelfs een beetje meer. We ontdekten al dat er tussen Luc en Ingrid ook wel iets anders speelde. Dat gevoel blijkt nog niet te zijn gaan liggen ...

Ook Smos heeft voor het eerst in zijn leven echte gevoelens voor een vrouw. En voor een auto. Maar ook Dirk toont nieuwe kanten van zichzelf. Hij blijkt een groot probleem te hebben met vertrouwen, iets wat hij al meesleept sinds zijn jeugd. En sinds hij terug bij zijn moeder woont (een rol van Sien Eggers) heeft zij meteen ook de eer om het nieuwe hoofdkwartier van Safety First te mogen herbergen.

Speel het Safety First-spel

Help Dirk, Luc, Ingrid en Smos om de indringers met een verkeerde badge tegen te houden. Klik hier en speel het enige échte spel. 

Het 'Safety First'-team

Extra