Het nieuwe jaar in met Royalty

01/01/2010 - 13:58

Aan het begin van 2010 blikken we terug op de tien strafste royaltymomenten van de voorbije tien jaar.

-Prins laurent is boos omdat het hof hem niet raadpleegt in de plannen om het paleis groener te maken. Dat is volgens hem de schuld van de kabinetschef van de koning, Jacques van Ypersele de Strihou, die hij de Belgische Raspoetin noemt.
Is de macht van de ‘zogezegde onderkoning van België ‘ werkelijk zo groot?

-Modedeskundigen geven hun ongezouten mening; steunen de prinsessen Mathilde, Claire en Astrid de Belgische modewereld voldoende of niet?

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra