Willem-Alexander en Máxima down under

06/11/2016 - 19:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich deze week ondergedompeld in de Australische cultuur tijdens hun 5-daags staatsbezoek.

Ze hebben vier steden bezocht: Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Ze werden er ontvangen door enthousiaste Aussies. Officiëler ging het er aan toe bij de premier van Australië, Mr. Turnbull. Koning Willem-Alexander dankte hem voor de ontvangst. Hij verwees ook naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Dirk Hartog die in de zeventiende eeuw als eerste Europeaan de westkust van Australië ontdekt heeft.

Willem-Alexander en Máxima kijken terug naar de pijn die Australiërs en Nederlanders gedeeld hebben na de ramp met vlucht MH17 in 2014. 27 Australiërs zijn toen gestorven. “Voor mijn vrouw en mij was het een ontroerende ervaring deze morgen bij het monument om de Australische slachtoffers te herdenken”, aldus Willem-Alexander.

Morgen starten ze een driedaags staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra