Welke mensen neemt William in vertrouwen?

21/09/2015 - 18:35

Prins William heeft vanmiddag een school in Noord-Londen bezocht, in het kader van The Diana Award. Deze hulporganisatie is een nalatenschap van wijlen prinses Diana, en zet zich dit jaar in tegen cyberpesten. William sprak er met slachtoffers van pesten en hun ouders. Opvallend was de campagne “high-five”. Daarbij moeten de jongeren vijf personen opnoemen die ze in vertrouwen kunnen nemen wanneer ze het moeilijk hebben. Ook William heeft zijn lijstje bekendgemaakt. Williams echtgenote Kate Middleton, zijn broer prins Harry, zijn vader prins Charles, grootmoeder Queen Elizabeth en zijn hond Lupo haalden de top 5.

(FOTO'S Kensington Palace)

   

 

 

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.