Wat als… Harry en Meghan trouwen?

20/11/2016 - 19:04

Royalty polst bij enkele experts naar de stand van zaken bij droomkoppel de Britse Prins Harry en Meghan Markle want het is dik aan tussen die twee. Volgens haar broer zit een prinselijk huwelijk er zeker in. En geloof het of niet, je kunt zelfs gokken wanneer dat huwelijk zou plaatsvinden. Maar wat als Harry ook echt met Meghan trouwt?

Kunnen Harry en Meghan wel trouwen? Volgens een 18de eeuwse wet van Koning George III mogen leden van de koninklijke familie, die Anglikaans zijn, niet trouwen met katholieken, mensen van gewone komaf of met iemand die gescheiden is. En dat is nu net allemaal van toepassing op Meghan Markle.

Op de vraag of Meghan, wanneer ze met Harry zou trouwen, nog een carrière kan hebben is Dickie Arbiter, ex-woordvoerder van Queen Elizabeth formeel. "Als je tot het kerngezin van de koninklijke familie behoort, kan je geen carrière hebben. Harry heeft een zekere verantwoordelijkheid. En als hij met een actrice wil trouwen, dan heeft dat een prijs. Zij zal moeten stoppen met acteren", aldus Arbiter.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.