Prinses Claire interviewt prins Laurent

20/10/2013 - 12:57

Prins Laurent is 50 geworden. Daarvoor kroop zijn vrouw, prinses Claire, voor een dag in de huid van een journaliste en interviewde haar echtgenoot. Het interview ging vooral over de Stichting Prins Laurent en over zijn liefde voor dieren. Die zijn veel belangrijker voor hem dan vrouwen – met uitzondering van prinses Claire – en auto’s.

Laurent zou ook heel graag met dieren, waaronder een inktvis, kunnen praten. "Wat een intellectuele verrijking zou zo'n levenservaring zijn", zegt hij daarover. Prinses Claire stelt ook enkele persoonlijke vragen. Zo vertelt prins Laurent dat het feit dat hij vader is, zijn leven erg veranderd heeft. “Je gaf me drie prachtige garnalen. Hoe zou dat mijn leven niet kunnen veranderen?”

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra