Prinses Charlène vraagt in video haar stichting te steunen

In een videoboodschap doet Prinses Charlène een warme oproep om haar Stichting Prinses Charlène van Monaco te steunen. Het filmpje werd vanmorgen gedeeld op de officiële Twitterpagina van de Monegaskische regering.

In de video vertelt de prinses, zelf een gevierd zwemster, over haar passie voor sport en de kracht van verandering.  Niet toevallig, want sport en sportieve waarden liggen aan de basis van de Prinses Charlène van Monaco-stichting.

Deze stichting probeert jongeren en kinderen hoofdzakelijk te sensibiliseren voor de gevaren van verdrinkingsdood en biedt hen zwemlessen aan.  Verder probeert de stichting kinderen via verschillende sportactiviteiten sportieve waarden als discipline, respect voor zichzelf en anderen, en team spirit bij te brengen. Stuk voor stuk waarden die bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van jonge kinderen.

Prinses Charlène is trouwens niet de enige Monegaskische royal met een hart voor sport. Zo was haar echtgenoot prins Albert in een vorig leven een fervent bobsleeër en heeft Charlotte Casiraghi een zwak voor jumping.  (FOTO Fondation Princesse Charlène de Monaco)

Meer video's van Royalty