Prinses Charlène vraagt in video haar stichting te steunen

26/08/2015 - 14:21

In een videoboodschap doet Prinses Charlène een warme oproep om haar Stichting Prinses Charlène van Monaco te steunen. Het filmpje werd vanmorgen gedeeld op de officiële Twitterpagina van de Monegaskische regering.

In de video vertelt de prinses, zelf een gevierd zwemster, over haar passie voor sport en de kracht van verandering.  Niet toevallig, want sport en sportieve waarden liggen aan de basis van de Prinses Charlène van Monaco-stichting.

Deze stichting probeert jongeren en kinderen hoofdzakelijk te sensibiliseren voor de gevaren van verdrinkingsdood en biedt hen zwemlessen aan.  Verder probeert de stichting kinderen via verschillende sportactiviteiten sportieve waarden als discipline, respect voor zichzelf en anderen, en team spirit bij te brengen. Stuk voor stuk waarden die bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van jonge kinderen.

Prinses Charlène is trouwens niet de enige Monegaskische royal met een hart voor sport. Zo was haar echtgenoot prins Albert in een vorig leven een fervent bobsleeër en heeft Charlotte Casiraghi een zwak voor jumping.  (FOTO Fondation Princesse Charlène de Monaco)

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra