Prins Laurent is milieubewust

14/10/2010 - 12:08

Deze week is het groene week bij vtm. Prins Laurent zette in Visé alvast een eco-project in de kijker. Hoe milieubewust is de koninklijke familie en geven ze voldoende het goede voorbeeld?

Een reisverslag van de economische missie van prins Filip in Kazachstan.

Kastelen op de immobiliënmarkt. Wie verkoopt ze? Wie is geïnteresseerd? 'Royalty' gaat op zoek naar nieuwe kopers voor pareltjes van miljoenen euro's.

En met grafisch kunstenaar Karl Meersman bekijken we de nieuwe reeks tekeningen die hij met milde spot maakte van de groten der aarde. Onder hen ook Belgische royals. We bezoeken de tentoonstelling met Jean-Luc Dehaene die fan is van het werk van Meersman.

'Royalty', zondag 17 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.