Prins Filip op een na minst populaire royal

20/07/2010 - 10:19

Prins Filip haalt alweer een zwak resultaat in de jaarlijkse enquête van 'Royalty'. Met 2,1% is hij enkele procenten achteruitgegaan tegenover vorig jaar. Hij scoort zelfs minder dan Koningin Fabiola en dat ondanks z’n nieuwe look. Gelukkig maakt Mathilde veel goed. Zij leidt de pop-poll met maar liefst 39,1%. Koning Albert en Prins Laurent volgen op respectievelijk plaats 2 en 3. De Vlamingen kiezen duidelijk voor uitgesproken karakters. De lieve prinses, de goedlachse koning en de rebelse prins.

We peilden 2000 Vlamingen naar hun mening over het koningshuis en stelden volgende vragen:

- Wie is het meest populare lid van de Belgische koninklijke familie?
- Wie is het meest geschikt om de koning op te volgen?
- Bent u tevreden over de aanpak van de koning tijdens politieke crisissen en regeringsvormingen?
- Moet de rol van de koning in de toekomst beperkt worden?
- Is prins Filip klaar voor de troon?

Enquêteresultaten: Wie is de populairste Royal?

Prinses Mathilde: 39,1%
Koning Albert: 22,7%
Prins Laurent: 12,8%
Prinses Astrid: 6%
Prinses Claire: 4,7%
Koningin Fabiola: 2,9%
Prins Filip: 2,1%
Prins Lorenz: 0,6%

'Royalty', zondag 25 juli om 17.50

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra