Peter Mathilde: “BDW heeft gelijk”

19/10/2014 - 19:00

De peter van koningin Mathilde - Raoul d'udekem d'Acoz- heeft een straffe politieke uitspraak gedaan in een uniek gesprek met het magazine Royalty. Daarin heeft hij het over de regeringsvorming. “België is een onmogelijk land”, zegt d’udekem d’Acoz. “Bart De Wever zegt dat we eigenlijk twee republieken zijn. Wel, hij heeft gelijk.” Een uitspraak die je niet meteen verwacht van iemand die zo dicht bij het Koningshuis staat. De aanleiding is de regeringsvorming en de rol die koning Filip daarin gespeeld heeft. Raoul d'Udekem d'Acoz zat zelf in de politiek; hij was een tijdlang schepen voor CD&V en is overtuigd Vlaming.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra