Paola vergist zich: “Feest van de dynastie”

15/11/2015 - 14:26

Koning Albert, koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz hebben deze voormiddag Koningsdag gevierd in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. Volgens koningin Paola vieren we “Feest van de dynastie”. Een pijnlijke vergissing, want vandaag vieren we wel degelijk ‘Koningsdag’. Ten tijde van het regentschap van prins Karel (1944-1950) spraken we over het ‘Feest van de dynastie’. Het was enkel tijdens dat regentschap dat de regering besliste om de viering tijdelijk te hernoemen om zo de afwezigheid van een koning te verduidelijken. Een misvatting wordt vandaag op Koningsdag uit de wereld geholpen.

Volledige reportage over Koningsdag vanavond in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra