Paola onder medisch toezicht in Brussel

02/09/2015 - 12:53

Koningin Paola moet niet enkel rust houden, ze staat ook onder medisch toezicht. Dat blijkt uit een brief aan de directie van het Museo Civico Villa Visconti Venosta in Grosio, die royaltywatcher Wim Dehandschutter vanmorgen op Twitter plaatste. De koningin zou dat museum deze week immers inhuldigen, maar daar steekt haar gezondheid een stokje voor.

 “Tot mijn ongenoegen en grote spijt zie ik mij verplicht u te melden dat ik op zaterdag 5 september niet aanwezig kan zijn op de inhuldiging van het Villa Visconti Venosta-museum in Grosio. Omwille van gezondheidsredenen zie ik mij genoodzaakt onder medisch toezicht in Brussel te blijven en volledige rust te houden”, schreef de Paola aan de organisator van de inhuldiging.

Exact één week geleden maakte het paleis onverwacht bekend dat koningin Paola op doktersadvies haar agenda leegmaakt, omdat ze moet rusten. Verdere details gaven de woordvoerders van het paleis evenwel niet vrij. Dat zorgde meteen voor heel wat speculatie in binnen- en buitenland. Met welke gezondheidsproblemen de koningin te kampen heeft, is ondertussen nog steeds niet geweten. Volgens het paleis betreft het een privézaak en is de koningin geen verdere uitleg verschuldigd. 

De Villa Visconti Venosta in Grosio, Lombardije, is de vroegere woonplaats van Paola’s doopmeter, markiezin Margherita Visconti Venosta. De koningin liet in de brief nog weten dat haar neef en nicht, markies Nicolò di San Germano en gravin Antonella Calvi di Bergolo, haar op de inhuldiging zullen vervangen, en dat ze niet uitsluit dat ze in de toekomst alsnog een bezoek brengt aan het museum. Eerder moest Paola ook al haar bezoek aan de Biënnale van Venetië afzeggen. (FOTO: Photonews)

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.