Paola onder medisch toezicht in Brussel

Koningin Paola moet niet enkel rust houden, ze staat ook onder medisch toezicht. Dat blijkt uit een brief aan de directie van het Museo Civico Villa Visconti Venosta in Grosio, die royaltywatcher Wim Dehandschutter vanmorgen op Twitter plaatste. De koningin zou dat museum deze week immers inhuldigen, maar daar steekt haar gezondheid een stokje voor.

 “Tot mijn ongenoegen en grote spijt zie ik mij verplicht u te melden dat ik op zaterdag 5 september niet aanwezig kan zijn op de inhuldiging van het Villa Visconti Venosta-museum in Grosio. Omwille van gezondheidsredenen zie ik mij genoodzaakt onder medisch toezicht in Brussel te blijven en volledige rust te houden”, schreef de Paola aan de organisator van de inhuldiging.

Exact één week geleden maakte het paleis onverwacht bekend dat koningin Paola op doktersadvies haar agenda leegmaakt, omdat ze moet rusten. Verdere details gaven de woordvoerders van het paleis evenwel niet vrij. Dat zorgde meteen voor heel wat speculatie in binnen- en buitenland. Met welke gezondheidsproblemen de koningin te kampen heeft, is ondertussen nog steeds niet geweten. Volgens het paleis betreft het een privézaak en is de koningin geen verdere uitleg verschuldigd. 

De Villa Visconti Venosta in Grosio, Lombardije, is de vroegere woonplaats van Paola’s doopmeter, markiezin Margherita Visconti Venosta. De koningin liet in de brief nog weten dat haar neef en nicht, markies Nicolò di San Germano en gravin Antonella Calvi di Bergolo, haar op de inhuldiging zullen vervangen, en dat ze niet uitsluit dat ze in de toekomst alsnog een bezoek brengt aan het museum. Eerder moest Paola ook al haar bezoek aan de Biënnale van Venetië afzeggen. (FOTO: Photonews)

Meer video's van Royalty