Op stap met de Europese first lady

01/03/2010 - 11:48

-Voor het eerst is de volledige koninklijke familie aanwezig op de herdenkingsmis voor de gestorven leden. Vooral het recente overlijden van prins Alexander staat centraal. 

-Op 19 november 2009 veranderde niet alleen het leven van Herman van Rompuy, maar ook dat van zijn echtgenote, Geertrui Windels.  Even nuchter als haar man zoekt de First lady van Europa geen mediabelangstelling maar zet zich wel graag in voor het goede doel; zoals het project 'Youbridge'. Door middel van een donatiesysteem wordt aan kansarme studenten uit ontwikkelingslanden een laptop gegeven.  Een studente uit Oeganda kreeg deze week de eerste laptop uit handen van de president en zijn vrouw.
 
-Het Britse hof zet de jongste tijd almaar meer de jongste generatie in. Zo was Prins Harry te horen op de uitreiking van de muziekprijzen Brit Awards. Prins William maakte zijn opwachting op de uitreiking van de jaarlijkse Britse filmprijzen Bafta. Maar het meest besproken was zijn fotosessie voor daklozen.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra