Op Rode Neuzenruiltocht bij graaf d’Ursel

06/11/2016 - 19:03

Royalty heeft in de loop der jaren wel wat graven, gravinnen, baronnen, prinsen en prinsessen leren kennen. Birgit gaat nu bij sommigen van hen op Rode Neuzenruiltocht.Deze week aan de beurt: Graaf Ghislain d'Ursel.

D’Ursel is 64 jaar en kasteelheer van het 'kasteel van Hex' bij Sint-Truiden. Hij neemt Birgit mee naar de zolder, waar ze op schatten gaan jagen. Naast een picknickmand met Engels porselein en een apothekerskast vol medicijnen in kleine flessen en blikken doosjes uit de 19e eeuw ligt hier niets om mee te nemen, maar de graaf heeft plots een idee.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.