Ook koningskinderen weer naar school

01/09/2014 - 11:27

Ook voor de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde is de vakantie voorbij. Dit jaar was het koningin Mathilde die prinses Elisabeth, prins Gabriël en prinses Eléonore naar het Sint-Jans Berchmanscollege in Brussel bracht. Vooral voor Eléonore is het een bijzondere dag: zij gaat vandaag naar het eerste leerjaar. Ze keek dan ook wat onwennig. Prins Gabriël gaat naar het zesde leerjaar. Hij zit er samen in de klas met prinses Laetitia Maria, de jongste dochter van prinses Astrid. Prinses Elisabeth start vandaag in het eerste middelbaar. Prins Emmanuel gaat in Kessel-Lo naar Eureka, een school voor kinderen met een leerstoornis. Hij zit er in het vierde leerjaar.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra