Ongewone Prinsjesdag

25/09/2016 - 19:03

Voorbije dinsdag vierden de Nederlanders ‘Prinsjesdag’. Dat is de dag waarop koning Willem-Alexander in Den Haag de troonrede voorleest.

De Nederlanders kwamen vooral massaal op straat om de stoet met de Glazen Koets, met daarin het Nederlandse koningspaar, te zien. Deze koets zal de komende jaren uitrijden in plaats van de Gouden Koets, die gerestaureerd wordt. Naar schatting zal deze restauratie 1,2 miljoen euro kosten. De koets wordt helemaal ontmanteld en de verschillende onderdelen worden gerestaureerd in verschillende landen. Zo gaat het gerucht dat de stoffen bekleding in België zal worden hersteld.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra