Moeilijke week voor Charles

19/10/2015 - 12:46

Het wordt een moeilijke week voor prins Charles. Straks landt de Chinese president Xi Jinping voor een staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Maar Charles heeft de afgelopen jaren zijn afkeer voor de Chinese leiders nooit onder stoelen of banken gestoken.

Morgen zal Charles wel aanwezig zijn bij de ceremoniële ontvangst van de Chinese president, en daarna schuift hij ook aan voor de lunch op Buckingham Palace. Maar het staatsbanket slaat de prins over, volgens officiële bronnen omdat Charles wat rust nodig heeft.

Charles is het oneens met de Chinese bezetting van Tibet en de manier waarop de dalai lama -de geestelijke leider van Tibet en een goede vriend van de prins- wordt behandeld. 

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra