Maxima heeft nierbekkenontsteking

26/10/2015 - 10:29

Koningin Maxima heeft een nierbekkenontsteking. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. De koningin had dit weekend hoge koorts gekregen, waarop een dokter langs kwam om haar te onderzoeken. Ze moet voorlopig in bed blijven.

Het Nederlandse vorstenpaar is op staatsbezoek in China. Willem-Alexander ging vanmorgen al alleen op pad. 's Avonds was Maxima er wél bij tijdens het staatsbanket, maar morgen slaat de koningin opnieuw een groot deel van de activiteiten over. 

Een nierbekkenontsteking is een bacteriële infectie van de wand van het nierbekken. Antibiotica helpt, net als veel drinken en rusten.

Het Nederlandse staatsbezoek in China duurt nog tot donderdag. 

 

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.