Mathilde naar Ethiopië

09/09/2015 - 14:35


(FOTO: PHOTONEWS) 

Koningin Mathilde zal van 9 t.e.m. 12 november naar Ethiopië reizen in het kader van haar erevoorzitterschap van UNICEF België.

Mathilde zal er UNICEF-projecten bezoeken die in het teken staan van de overleving van jonge kinderen.  De zending kadert binnen de objectieven van de post 2015 duurzame ontwikkelingsagenda  en meer in het bijzonder de objectieven die handelen over de overleving van het jonge kind in al zijn fundamentele dimensies: gezondheid, voeding, drinkwater en hygiëne. De zending omvat ook bezoeken aan projecten in achtergestelde gemeenschappen die leven in afgelegen gebieden van Ethiopië. De bedoeling is om de toepassing te belichten van het equity-principe in de overlevingskansen van kinderen. Mathilde zal verder een ontmoeting hebben met jonge meisjes die het slachtoffer zijn van genitale verminkingen. Tijdens de zending wil Mathilde de aandacht vestigen op de lokale acties van UNICEF alsook op de inspanningen naar de lokale autoriteiten toe om de rechten van het kind te beschermen. Vorig jaar werd haar reis naar Burkina Faso afgelast vanwege de veiligheid omdat het politiek klimaat er onstabiel was.  

 

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra