Mathilde leert eigen kinderen harde realiteit

13/11/2015 - 16:16

Koningin Mathilde is net terug van haar reis door Ethiopië. Wat ze daar zag, neemt Mathilde ook mee naar huis. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen beseffen dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Dat vertelt ze aan Royalty-reporter Birgit Herteleer.

De koningin heeft projecten van Unicef België bezocht en zag hoe mensen er in extreme armoede proberen te overleven. Vooral de confrontatie met de ondervoede kinderen, kwam hard aan bij de koningin. “Ik zal deze ervaringen met mijn eigen kinderen delen”, vertelt ze. Koningin Mathilde is erevoorzitter van Unicef België.

Het volledige interview zie je zondag in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.